Aquesta és una malaltia poc freqüent, però molt temuda, en la que s'infecten les meninges que envolten el cervell i la medul·la espinal. Hi ha dos grups de meningitis, les produïdes per un virus (meningitis víriques), i les produïdes per bacteris (meningitis bacterianes) que poden arribar a ser molt greus i proporcionar seqüeles.
Causes i vies de contagi:
Les dues causes més freqüents són provocades per l'Haemophilus influenzae tipus b i la Neisseria meningitidis. Se solen trobar a la gola i al nas de moltes persones, però només en algunes penetra o passa al cos, normalment a través de la sang i produeix la malaltia.
Tots dos bacteris es transmeten per l'aire i per contacte directe de les gotes de Flügge. El període de més risc de contagi és fins a les vint-i.quatre hores després d'haver iniciat el tractament i dura mentre el microorganisme es troba a la nasofaringe. Pero els nounats són atacats per bacteris molt diferents dels de les persones adultes.
L'Haemphilus influenzae únicament provoca meningitis en la infància i la incidència més alta s'enregistra entre els sis i els dotze mesos.
El meningococ, en canvi, afecta a persones de totes les edats tot i que té més incidència en la infància i l'adolescència.
Període d'incubació:
Entre un i deu dies, tot i que normalment és inferior a quatre dies.
Simptomatologia:
Els símptomes principals que provoca aquesta malaltia són, febre elevada, vòmits, mal de cap intens i rigidesa del clatell. A més a més, pot produir somnolència exagerada i confusió mental. Algunes vegades es presenta una erupció cutània (com unes taques vermelles).
Tractament:
El tractament principal és l'hospitalització i l'aïllament. Aquests tipus de meningitis es tracten amb antibòtics que s'administren via intravenosa i requereixen l'ingrés urgent a l'hospital.
Complicacions:
Aquesta malaltia pot deixar seqüeles tant sensorials, per exemple sordesa o ceguesa, com motores, per exemple paràlisi cerebral, o bé psíquiques, retard mental.
Prevenció:
En el cas de meningitis bacteriana contagiosa, les persones més properes a la persona afectada han de prendre un medicament preventiu durant pocs dies, i també rebre vacunació. Tot i que estar vacunat de meningitis no garanteix protecció contra totes les meningitis que existeixen.
Hallan un compuesto para combatir la meningitis
Miércoles, 13 de julio de 201
Sandra, la informació està molt clara i tot molt ben explicat! Molt bona feina :)
ResponEliminaMolt bona la noticia sobre el compost per combatre la meningitis!! ;)
ResponEliminaForça interessant la noticia Sandra!
ResponElimina